Mobile homepage

AT YOUR SERVICE

Wij zorgen ervoor dat organisaties zich richten op de corebusiness en daarmee hun originele missie nastreven

REIS MET EEN DOEL

Een organisatie is een groep mensen met een doel. Flourish neemt om deze reden het mens-zijn van de organisatie als uitgangspunt. Zowel de juiste dingen doen, als dingen juist doen, zijn beide essentieel voor het succes van een organisatie. Om immers succesvol te kunnen zijn moet je daarom de juiste dingen juist doen. Echter is het onmogelijk om voor de korte termijn een doel te stellen als je niet weet waar je op lange termijn naartoe wil en waarom. Vergelijk het met een reis. Als je op reis gaat heb je namelijk een vertrekpunt en een bestemming nodig. Beiden zijn essentieel om te achterhalen wat de stappen zijn om daartoe te komen. Zo ook binnen de organisatie. Het is moeilijk om bij een bestemming aan te komen wanneer een reis geen doel heeft. Daarentegen als je een doel hebt, is het juist weer belangrijk om te ontdekken welke stappen je gaat zetten om op die eindbestemming te komen.

FASE 1 / Strategisch proces

Wat in de organisatie zit, dat zit er in. Je moet eruit halen wat er inzit. Dit noemen wij ook wel het bewustwordingsproces en de kennismaking. 

FASE 2 / Strategisch proces 

Door gezamenlijk aan de slag te gaan, geven we antwoord op een aantal fundamentele vragen die nodig zijn voor de strategie.

FASE 3 / Strategisch proces

Er ontstaat een basis voor een bloem met een aantal resultaten. We kijken hierbij naar de vervolgstappen om het einddoel te bereiken.

FASE 4 / Strategisch proces

De organisatie heeft diverse behoeften om te komen tot de eindbestemming. Deze behoeften moeten worden getoetst aan het proces.

FASE 5 / Strategisch proces

Op basis van de waarden, visie en behoeften maak je met vertrouwen keuzes. Hierdoor groeit en bloeit de organisatie.

KERNWAARDEN

Ofwel de identiteit van jouw organisatie. Het beschrijft en omschrijft de organisatie en helpt bij het maken van goede keuzes.

EEN VISIEDOCUMENT

Waarom doe je wat je doet? Wat zijn de kernwaarden? Wat is de visie en ambitie? Het staat allemaal in het visiedocument.

RESULTAAT SYSTEEMANALYSE

Waar sta je nu en hoe ziet de organisatie eruit? Een eyeopener. Je kijkt door de bril van een buitenstaander.

LIJST VAN BEHOEFTEN

Wat zijn de knelpunten van de organisatie? Met deze behoeften kun je stappen zetten om de ambitie te realiseren.

GROEIT JOUW ORGANISATIE?

Een plantje heeft als doel te groeien en te bloeien. Dat gaat echter niet zomaar. Om dit te bewerkstelligen doorgaat het plantje een groeiproces van het minuscule zaadje als beginpunt tot die prachtige bloem als eindbestemming. Daartussen zitten nog een aantal essentiële stappen die bijdragen aan het doel. Immers als deze stappen worden overgeslagen, zal het plantje nooit haar eindbestemming halen. De groei van het plantje staat voor de groei van de organisatie. Alles wat je in de organisatie doet, doe je met een reden. Het moet namelijk bijdragen aan de missie van de organisatie. Door de juiste stappen te zetten binnen de organisatie die waarde toevoegen, streef je naar de verwezenlijking van je doel. Maar wat is eigenlijk dat doel? Wat is je startpunt? Welke stappen zijn er vervolgens nodig om tot die prachtige bloem te komen? Dat is voor iedere organisatie anders en vergt een zorgvuldige aanpak.

STEP 1

Kennismaking en rondleiding onder genot van een kop koffie.

STEP 2

Bewustwordingsproces en systeemanalyse.

STEP 3

Gezamenlijk uitwerken ideeën en toepassingen binnen organisatie.

STEP 4

Afronden traject, terugblik en toekomstvisie.

HOW CAN WE HELP YOU?

Up for a coffee?

BRONZGREEN FLOURISH

 

   Clausstraat 39
      6373 JP Landgraaf

   info@bronzgreen.com 

   www.bronzgreen.com

   +31 (0)6 18 85 88 07

 

IBAN   NL53 RABO 0346 5243 26

KVK    75761424

BTW    8603.87.756.B01